Sport

Novi uspjeh bh. trenera u Kuvajtu: Darko Nestorović sa svojim timom Al Arabi osvojio titulu jesenskog prvaka

banner

Darko Nestorović nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine prije dva mjeseca postao je šef struke prvoligaša  Al Arabi iz Kuvajta i sa svojim timom proteklog vikenda osvojio titulu jesenskog prvaka. Uspjeh vrijedna pažnje kada se zna da je u trenutku preuzimanja Al Arabi bio na trećem mjestu sa četiri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom Al Kuwait.

Novi uspjeh bh. trenera u Kuvajtu Darka Nestorovića

Nakon čestitki medijske agencije BHDINFODESK za ovaj veliki uspjeh njegovog tima, Darko Nestorović nam je referisao svoj dvomjesečni rad na klupi jesenjeg prvaka: “U proteklom perodu  odigrali smo sedam utakmica u prvenstvu i zabilježili 6 pobjeda I jedan nerješen rezultat. Svakako najvredniji je trijumf nad direktnim konkurentom Al Kuwait-om koga smo na njihovom stadionu savladali sa 3:0. Taj rezultat odnosno medjusobni skor a ne gol razlika je odlucio da prezimimo na čelnoj poziciji. Prvenstvo se nastavlja za mjesec dana i iskreno se nadamo da ćemo zadržati pobjedničke manire i na kraju slaviti. Osim toga nastupali smo i u Azijskom kupu gdje smo odigrali dvije utakmice slavili protiv Al Najmu iz Libana te remizirali sa Zawarom iz Iraka.”

Pored toga trener Nestorović nam  je još  kazao da se u Kuvajtu igra dobar, brz i moderan fudbal, da su uslovi za treniranje izvanredni.

Pripremio: Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK

Vezani tekstovi:

Related posts

Bliži se početak Internacionalnog fudbalskog turnira u Minhenu: Velika šansa za ”naše” Amerikance da se dokažu

SV BKC Bosna i Hercegovina: Grad Frankfurt podržao rad klubu sa tri miliona eura

BHD Info Desk Administrator

Bosanac na spisku Austrije za Euro

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment